Forside / Vidensbank / HWAM hædres med DI-pris for renere røg i skorstenen
DI Prisen 2016 HWAM

Hwam hædres med DI-pris for renere røg i skorstenen

Dansk verdensnyhed indenfor brændeovne giver et markant mindre brændeforbrug og en mere miljøvenlig forbrænding. Den betyder mindre partikelforurening og formodes at kunne spare nogle af de dødsfald, som eksperter kæder sammen med røg fra især ældre brændeovne. Teknikken er så enestående, at Dansk Industri har udvalgt Hwam Autopilot IHS som digital frontløber og belønnet den med DI Prisen 2016. Samtidig gør autopiloten det muligt at skrue op og ned for varmen med mobiltelefon eller tablet.
Dansk Industris nye pris, DI Prisen, går til en ny app, der sammen med et elektronisk styresystem gør brændeovne langt mere miljøvenlige. Med appen kan man sikre, at brændeovnen tager præcis den mængde luft ind, som giver den bedste og mest miljøvenlige forbrænding. Dermed sparer man op til halvdelen af brændet og røgen bliver renere, fordi træet udnyttes optimalt. Teknikken giver samtidig en konstant temperatur i rummet, så stuen ikke skiftevis bliver for hed og for kold. Teknologien er udviklet sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

”Vores forskning på DTU Kemiteknik viser, at det er meget svært at styre forbrændingen ved manuel regulering af forbrændingsluften. Målinger viser, at forbrændingsprocessen bliver meget stabil og mere optimal med den nye teknik – hvilket betyder højere virkningsgrad og mindre udledning af skadelige stoffer,” siger seniorrådgiver på DTU.

Farlig røg

En undersøgelse fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi – viser, at over 500 personer i Danmark om året dør for tidligt som følge af træfyring. Det er især ældre brændeovne, som forurener.

”Den nye teknik i brændeovnen hjælper forbrugeren, så der bliver fyret korrekt og brændet bliver brugt optimalt. Dét giver ren røg i skorstenen. Med autopiloten udledes så få skadelige partikler som muligt,”

Stefan Hvam Pedersen, administrerende direktør hos Hwam Tweet

”Med Hwam Autopilot IHS kan man for første gang regulere temperaturniveau i rum med brændeovn direkte over telefon eller tablet. Brændeovnen bliver på den måde sidestillet med et varmeapparat, hvor det er nemt at regulere temperatur i rummet. Det er et markant skridt videre end alle eksisterende fjernbetjeningssystemer, hvor man bare følger forbrændingen og skal hen til ovnen for at forsøge at regulere.”

Stefan Hvam Pedersen, administrerende direktør hos Hwam Tweet

Brugervenlighed i top

Med den nye app kan brændeovnen indstilles til fast natsænkning af temperaturen, så den automatisk skruer ned for luftstrømmen. Det giver en exceptionel forlængelse af forbrændingen som gløder på en miljøvenlig måde. Dette er ikke muligt med andre ovne og systemer. Samtidig noterer appen, at man ikke ønsker at blive mindet om at lægge nyt brænde på efter et bestemt tidspunkt.

”Vi betragter prisen som en sejr for miljøet. Den viser, at vores produkt ikke kun er et smart teknologisk påfund. Det er en unik og ansvarsbevidst løsning i forhold til verden omkring os,”

Stefan Hvam Pedersen, administrerende direktør i Hwam Tweet

Dansk prisbelønnet håndværk i mere end 40 år

Hwam er en dansk, familieejet virksomhed, der i over 40 år har produceret brændeovne på familiens højteknologiske produktionsanlæg i Hørning ved Aarhus. Virksomhedens teknik er tidligere hædret med bl.a. guld- og bronzemedaljer i franske Bois Energie Fair, med nominering til CSR Environment Prize samt til den amerikanske Wood Stove Design Challenge fra non-profit organisationen Alliance of Green Heat.

Fakta om Hwam Autopilot IHS

  • Den mest miljøvenlige måde at fyre i brændeovn
  • Sparer op til 50 procent af udgifterne til brænde
  • Giver en jævn temperatur i rummet
  • Gør det nemt at fyre
  • Mulighed for automatisk natsænkning, hvor ilden dæmpes og varmen forlænges som gløder på en miljøvenlig måde
  • App er forberedt til Home Automation
  • IHS står for Intelligent Heat System
Banebrydende teknik og en ny app fra Hwam gør det muligt at indstille varmen fra en brændeovn med mobiltelefon eller tablet, så rummet har den temperatur, man ønsker. Det giver miljøvenlig forbrænding og markant mindre brændeforbrug. Læs mere om HWAM’s miljø rigtige varme her.

”Det er godt for miljøet at regulere rumtemperaturniveau fra brændeovn direkte over telefon eller tablet”

Stefan Hvam Pedersen, administrerende direktør i Hwam Tweet
Hwam Autopilot IHS er en dansk, miljøvenlig verdensnyhed indenfor brændeovne, der nu er hædret med DI Prisen 2016.
 

Pris

4995 kr. inklusiv trådløs rumtemperaturføler med lys- og lydalarm for påfyldning af brænde, Quick guide, app download via IOS og Google Android og løbende opdateringer. Hwam Autopilot IHS købes som ekstra udstyr til alle nyere Hwam brændeovne.
Scroll til toppen