Forside / Blog / Brændeovne er nærvarme
Brændeovne er nærvarme

Brændeovne er nærvarme

Fjernvarme versus nærvarme

Brændeovne bringer hygge og nærvær ind i huset. Den magiske stemning, som de dansende flammer giver og naturlige varme, er umulig at skabe ved at tænde for en radiator. Ved at bruge din brændeovn skaber du mulighed for, at lave hyggestunder med familie og venner – og samles om noget andet end fjernsynet.

Brændeovne er godt for indeklimaet

Brændeovne udskifter luften i din bolig. Det gavner indeklimaet og reducerer risikoen for husstøvmider og skimmelsvamp. Et sundt og behageligt indeklima betyder meget for vores daglige velbefindende. Er luften for tung og fugtig, kan det komme til udtryk i din krop og dit helbred, da det kan føre til hovedpine og dårlig nattesøvn. En brændeovn kan dermed bidrage til sundere indeklima og et bedre helbred.

Luftcirkulation Familie Hjem

Brænde er CO2-neutral energi

Træ optager CO2 mens det vokser. Ved afbrænding og forrådnelse afgives præcis den samme mængde CO2. Derfor er processen CO2-neutral, og da vi i vores del af verden planter mere skov, end vi fælder, lagres CO2 fra din brændeovn i nye træer.

Moderne brændeovne er ikke syndere

Moderne teknologi og udvikling af brændeovne gør brændefyring til miljøvenlig opvarmning. Miljøstyrelsens målinger viser, at en moderne brændeovn udleder 70 % færre partikler, end en tilsvarende ny ovn gjorde i 2005. Moderne brændeovne brænder rent og udleder langt under lovens grænser for partikeludslip.

De danske krav til brændeovne er blandt de strengeste i Europa. Ifølge dansk lovgivning er den maksimale partikeludledning 10 gram pr. kg. brænde, og i dag er partikeludledningen i moderne danske brændeovne faldet helt ned til 2-3 gram pr. kg. brænde. Dermed er de også bedre end kravene fra Svanemærket, hvor der maksimalt må udledes 4 gram pr. kg.

Desuden stammer langt størstedelen af partikelforureningen i Danmark fra udenlandske kilder.

Udvikling af danske brændeovne

Find flere informationer hos vores brancheforening 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *